Ska-P

28. února 2010 v 22:02 | Elysia |  Hudba
Základní info:

Ska-P je španělská, konkrétně madridská anarcho-ska-punková banda, což je logicky patrné už z názvu, kterej se správně vyslovuje jako "eskape", čímž získává název druhý význam, jelikož escape v překladu znamená "únik". Kapela vznikla roku 1994, po deseti letech působení se většina přiklonila k tomu, že je čas dát si pauzu, avšak dobrá zpráva je, že od roku 2008 jsou opět spolu a koncertují seč jim síly stačí:). Na svém kontě mají 9 alb, z toho 3 živáky. V textech otevřeně propagují své názory, vyzdvihují anarchii, bojují za práva lidí i zvířat, dále se objevují témata antifašistická, proticírkevní a samozřejmě taky antikapitalistická a volání po legalizaci marihuany.

Členové:
Pulpul (Roberto Gañán Ojea) - kytara a hlavní zpěv
Joxemi (José Miguel Redin Redin) - kytara
Julio (Julio Cesar Sanchez) - baskytara
Kogote (Alberto Javier Amado) - klávesy, zpěv
Luismi - bicí
Pipi (Ricardo Degaldo de la Obra) - showman a pomocný zpěv
Pako - dříve bicí, později manažer
Toni - dříve kytara a pomocný zpěv
Chiquitin (Alberto Iriondo) - trumpeta
Gari (Garikoitz Badiola) - trombon

Diskografie:
1994 - Ska-P
1996 - El vals del obrero
1997 - Live in Madrid (live)
1998 - Eurosis
2000 - Planeta escoria
2002 - ¡¡Que corra la voz!!
2004 - Incontrolable (live)
2008 - Lágrimas i gozos
2009 - En Concierto (live)

Kde je najdete:
http://www.myspace.com/skap
http://www.last.fm/music/Ska-P

A pár ukázek na závěr:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Radka Radka | Web | 1. března 2010 v 10:46 | Reagovat

Pěkný videa. :-)

2 pavel pavel | Web | 1. března 2010 v 17:37 | Reagovat

tomu vlevo bych moc nevěřil a nechtěl ani potkat někde v noci  :-D
ještě se vrátím a poslechnu si je, ahoj  :-)

3 Anča Anča | Web | 2. března 2010 v 21:28 | Reagovat

nu celkem dobrá kapela :_) já mám od nichráda hlavně první album, konkrétně ty nejnovjěší mi přijdou taková... já nevím, trochu nudná :-)

4 monyka monyka | Web | 6. března 2010 v 12:07 | Reagovat

úžasný....ještě nemít tak drahý koncerty a hned bych na ně šla:D:D:D:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama