Wednesday 13

3. prosince 2009 v 16:36 | Elysia |  Hudba
Členové:
Wednesday 13 - zpěv, kytara
Nate Manor - basová kytara
J-Sin Trioxin - kytara
Johnny Chops - bicí
(+ Ikky, Piggy D., Kid Kid, Ghastly, Eric Griffin, Racci Shay, Acey Slade)

Diskografie:
2005 - Transylvania 90210: Songs of Death, Dying, and the Dead
2006 - Fang Bang
2008 - Skeletons
2008 - Bloodwork (EP)
2008 - Fuck It, We´ll Do It Live (CD/DVD)

Aktivní roky: 2004 - ?

Styl: horror punk, glam metal

Původ: Severní Karolína, USA

Web:
http://www.wednesday13.com
http://www.myspace.com/officialwednesday13

Historie:
V březnu 2004, během pauzy, kterou si udělali Murderdolls, se Wednesday 13 vydal na sólové tour po Británii, nazvané "Graveyard A Go-Go tour". Doprovod mu dělala floridská horror punková kapela Death Becomes You.
Po návratu domů se Wednesday rozhodl dát dohromady stálejší kapelu, která by vystupovala pod názvem Wednesday 13. Nejdřív k sobě přibral Ikkyho, bývalého spoluhráče z FDQFP13, což jim ale vydrželo jen do září, kdy Ikkyho nahradil Matt Montgomery, známý též jako Piggy D. Spolu se v listopadu 2004 vydali na evropské turné "Look What The Bats dragged In", na kterém je podpořili angličtí rockeři Viking Skull.
Po tour vydali své první album "Transylvania 90210" a natočili promo video k songu I "Walked With A Zombie". Následovalo další tour v UK nazvané "Tour from the Crypt". V roce 2005 si také zahráli na Download Festivalu v Doningtonu, ale klíčovým momentem jejich kariéry byly jejich vystoupení s Alice Cooperem, které proběhly v době kolem Halloweenu.
V září 2006 spatřila světlo světa druhá deska v pořadí s názvem "Fang Bang". Evropská verze alba navíc obsahuje bonusový cover "R.A.M.O.N.E.S." od Motörhead a japonská navíc ještě extra bonusový song "Good Day To Die". Společné pro všechny skladby na Fang Bang je, že jsou inspirovány hororovými filmy.
Rok 2008 byl z hlediska produkce desek nejplodnější. Vyšlo jednak EP Bloodwork, v dubnu pak vydali album s názvem "Skeletons", které bylo na podzim následováno prvním live albem "Fuck It, Let´s Do It Live."


Přeloženo z wikipedie. Nekopírovat! Ačkoli jsem se snažila, víc informací jsem nenašla, ale nejlepší názor si stejně uděláte z ukázek, že?:)












 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 La Duchesse La Duchesse | Web | 3. prosince 2009 v 16:57 | Reagovat

No není to úplně můj šálek kávy, ale rozhodně to zní zajímavě.
Mimoto, smím si tě přidat do oblíbených stránke? Máš totiž zajímavý blog a mě by vyloženě dělalo čest tě propagovat :-)

2 Elysia Elysia | Web | 3. prosince 2009 v 17:10 | Reagovat

[1]: ale beze vseho, poteseni na me strane:) sama se divim, ze te tam taky uz davno nemam...a to jsem to chtela udelat uz tolikrat, takze du radsi hned na to nez zase zapomenu:D

3 Bels Revenge Bels Revenge | Web | 4. prosince 2009 v 23:13 | Reagovat

Už jsem na ně párkrát na youtube narazila :) Rozhodně zajímavá kapela, celkem ráda si je poslechnu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama