Frankenstein Drag Queens From Planet 13

22. září 2009 v 14:51 | Elysia |  Hudba

Frankenstein Drag Queens From Planet 13 je horror punková kapela pocházející ze Severní Karolíny. Roku 1996 ji založil Wednesday 13 s bývalými členy Maniac Spider Trash. Kapela se rozpadla roku 2002, když Wednesday odešel zpívat k Murderdolls, ale znovu se sešli roku 2005, aby vydali kompletní diskografii.

Členové:

Wednesday 13 - zpěv, kytara
Abby Normal - bicí
Sicko Zero - basovka, kytara
(+ Seaweed, Rat Bastard, Scabs, R.S. Saidso, Creepy, Syd, Ikky, It)

Existence:
1996 - 2002
2005 - 2006

Diskografie:
Alba:

1996 - The Late, Late , Late Show
1998 - Night of the Living Drag Queens
2000 - Songs from the Recently Deceased
2001 - Viva Las Violence
EP:
1997- Frankenstein Drag Queens From Planet 13
Singly:
2000 - 197666/Hey Mom, I Just Killed a Chicken
2000 - Dawn of the Dead/Anti-You
Hello Hooray/Kill Miss America
Graverobbing U.S.A./ Rock n´Roll
Chop off My Hand/Hey Mom I just Killed a Chicken
Love At First Fright/I Wanna Be Your Dog
Boxsety a kompilace:
2004 - 6 Years, 6 Feet Under the Influence
2006 - Little Box of Horrors

Styl:
Hudba je laděná v punkovém stylu, texty jsou inspirované béčkovými hororovými filmy, což dohromady tvoří tzv. horror punk, ale kvůli své vizáži bývají řazeni i ke glam rocku.

Něco z historie:
Kapela připravila své debutové album The Late, Late, Late Show během dvou týdnů, co se dali dohromady a během 2 dnů ho nahráli. Výsledkem je 11 skladeb úderného horror punku. Během následujícího roku prošla kapela četnými personálními změnami, přesto se jim podařilo nahrát demo Frankenstein Drag Queens From Planet 13 a roku 1998 i druhé album Night of the Living Drag Queens, se kterým se poté vydali na turné, po jehož ukončení došlo k posledním změnám a kapela se ocitla ve stejné sestavě jako začínala.
V této skladbě natočili v roce 1999 další album Songs from the Recently Deceased, které je považováno za nejhororovější:). V této době byl do kapely přibrán Ikky jakožto klávesák, ale Sickovi se to moc nezamlouvalo a po pár neshodách kapelu opět opustil.
Během roku 2001 došlo k další změně a vystřídali se opět bubeníci, kapela si také začala více zakládat na své vizáži během koncertů, ale neopomenuli ani nahrávání a tak vznikla poslední deska Viva Las Violence. Do doby, kdy Wednesday odešel k Murderdolls stihli ještě spoustu koncertů na podporu alba a poslední se konal v Atlantě na začátku roku 2002.
K reformaci kapely došlo roku 2005 a rok nato vydali boxset Little Box of Horrors, který obsahuje v podstatě všechny songy, které kdy nahráli, doplněné o alternativní verze některých skladeb a DVD záznam z koncertu proběhlého roku 1998.




Další najdete na youtubu, většina totiž nejde vkládat:(


Zkráceně přeloženo z wikipedie, prosím nekopírovat bez svolení a zdroje:).
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bels Revenge Bels Revenge | Web | 22. září 2009 v 18:30 | Reagovat

Moc pěkná, zajímavá kapela :-)

2 Lili Lili | Web | 22. září 2009 v 18:30 | Reagovat

Mě se to asi docela líbí :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama